با پنج اپلیکیشن اندرویدی در پیشبرد علم سهیم باشیم!
آیا میدانستید که شما هم میتوانید با استفاده از یک فناوری به نام محاسبات کندویی یا محاسبات کلاستری (خوشهای)، وقت بیکاری گوشی خود را به پیشبرد اهداف علمی بشر اختصاص دهید؟ برنامه های اندرویدی متعددی وجود دارند که به شما امکان میدهند توان پردازشی دستگاه خود را در اختیار محققان دانشگاهی در رشته های مختلف قرار دهید.
طرز کار این برنامه ها به این صورت است: زمانی که از گوشی یا تبلت خود استفاده نمیکنید (مثلاً آن را به شارژ زده اید)، دستگاه میتواند با دستگاه های دیگری که این برنامه را بر خود نصب دارند تشکیل یک شبکه را بدهد و این دستگاه ها یک ابرکامپیوتر چند ملیتی را بسازند که توان محاسباتی آن توسط دانشمندانی که توانایی به جلو راندن بشر را دارند، به کار گرفته میشود.
اگر فکر میکنید این کار کمک چندان بزرگی نیست، به خاطر داشته باشید که موسسه های علمی به شدت با کمبود بودجه مواجه هستند و حتی به کمک های کوچک هم نیاز خواهند داشت. پنج برنامه ای که در ادامه به شما معرفی میکنیم، از سختافزار دستگاه اندرویدی شما برای کمک به محاسبات حوزه های پزشکی، فیزیک، شیمی، نجوم، جغرافیا و دیگر بخش ها بهره میگیرد. زمانی که شما مشغول انجام کارهای دیگرتان هستید، دستگاه شما مشغول انجام محاسبات در جهت پیشرفت بشر است. عالی به نظر میرسد نه؟
قبل از نصب این برنامه ها، به خاطر داشته باشید استفاده از آنها به معنی به کارگیری سخت افزار دستگاه و کاهش عمر مفیدشان است. چراکه تمام مدتی که برای استراحت گوشی در نظر گرفته شده، باتری و پردازنده ی آن پیوسته در حال کار کردن خواهند بود.
با این وجود حتی در بدترین شرایط هم میتوان از بهای اندکی که برای پیشرفت بشر پرداخت میشود، چشم پوشی کرد زیرا تأثیر کمکی که به این ترتیب انجام میدهید بسیار بیشتر از مضرات آن است.
MyShake
اگر در جایی نزدیک حلقه ی آتش در حوضه اقیانوس آرام زندگی میکنید، بهتر است از برنامه MyShake استفاده کنید. این برنامه که توسط محققان دانشگاه برکلی کالیفرنیا تولید شده، به شما امکان دنبال کردن زلزله های اخیر را میدهد و درعین حال اطلاعات باارزشی را در اختیار زلزله شناسان قرار میدهد. این برنامه از حسگرهای متعدد دستگاه شما برای بررسی فعالیت های زمین لرزه ای بهره میگیرد. با ترکیب اطلاعات دریافتی از دستگاه شما و دستگاه سایر کاربرانی که این برنامه را نصبکرده اند، زمین شناسان به نقشه ای دقیق از زلزله های سرتاسر حوضه اقیانوس آرام دسترسی پیدا میکنند. همچنین میتوانند از این اطلاعات برای دادن هشدارهای پیشرفته و به موقع استفاده کنند. میتوانید اطلاعاتی که جمع آوری میشود را هم ببینید. بطورکلی این یکی از دقیقترین برنامه های مربوط به دنبال کردن زلزله است.
Folding@Home
نرم افزار Folding@Home حاصل تلاش مشترک سونی و دانشمندان دانشگاه استنفورد که تلاش بر درک بیماری های وحشتناک دارند است. این برنامه در زمان بیکاری دستگاه شما از توان پردازشی آن برای پیشبرد تحقیقات مربوط به تاشدگی پروتئین استفاده میکند؛ فرآیندی که بسیاری از سلول های بدن ما از آن برای رسیدن به شکل نهایی خود استفاده میکنند. بیشتر اوقات این شکل ها ازلحاظ بیولوژیکی کاربردی هستند، اما بعضی اوقات تاخوردگی که اشتباه انجام شده باشد میتواند باعث ابتلا به بیماری هایی نظیر آلزایمر ابولا و حتی سرطان بشود. اگر برنامه Folding@Home را بر دستگاه خود نصب کنید، اوقات بیکاری آن صرف پردازش، تجزیه و تحلیل الگوهای تاخوردگی پروتئین میشود. نصب این برنامه تقریباً هیچ هزینه یا پیامدی برای شما نخواهد داشت، چراکه این برنامه برای آغاز کار خود تا پر شدن باتری و متصل شدن آن به اینترنت منتظر میماند و بعد کار خود را در پس زمینه آغاز میکند.
DreamLab
نرم افزار DreamLab محصول همکاری بین وودافون و محققان در مرکز تحقیقات پزشکی Garvan در استرالیا است. این برنامه با هدف مداوای انواع مختلفی از سرطان ساخته شده است. بعدازاینکه برنامه را نصب کردید، میتوانید زمینه هایی از سرطان که مایل به پیشبرد تحقیقات آن هستید را انتخاب کنید. بعدازآن برنامه از توان محاسباتی اضافی دستگاه شما، برای پیدا کردن داروی زمینه انتخابی شما بهره میبرد. برای کاربران شرکت مخابراتی وودافون، هزینه ای بابت مصرف اینترنت این برنامه منظور نمیشود.
BOINC
نرم افزار BOINC پروژه ای دیگر از سازندگان برنامه MyShake یعنی دانشگاه برکلی کالیفرنیا است. این برنامه به جای اینکه از دستگاه برای یک هدف خاص استفاده کند، به شما اجازه انتخاب زمینه های تحقیقاتی که دوست دارید به پیشرفتشان کمک کنید را میدهد. پردازنده دستگاه شما به همراه پردازنده دستگاه های دیگر در اطراف جهان تشکیل یک ابرکامپیوتر را میدهد که اطلاعات مهم علمی را تجزیه و تحلیل میکند. بعدازاینکه زمینه های علمی موردنظر خود را انتخاب کنید، برنامه BOINC قبل از شروع به پردازش اطلاعات تا زمانی که دستگاه را به شارژر متصل کنید صبر میکند. پس لازم نیست نگران سرعت مصرف باتری باشید.
Reverse the Odds
نرم افزار Reverse the Odds تنها یک پردازشگر اطلاعات با ظاهری فریبنده نبوده و در حقیقت یک بازی است که درعین حال به پیشبرد تحقیقات نیز کمک میکند. در این بازی باید عکس های مختلفی را که به شناسایی سلول های سرطانی کمک میکنند، بررسی کنید. شاید پیچیده به نظر برسد، اما در عمل برای استفاده از این برنامه به تجربه و دانش پزشکی خاصی نیاز ندارید. این برنامه به سادگی به شما نحوه تشخیص سلول های سرطانی را آموزش میدهد و بعدازاینکه یاد گرفتید، عکس های واقعی را در اختیار شما قرار میدهد تا آنها را برای پیدا کردن سلول های سرطانی بررسی کنید. به این ترتیب همزمان به پیشرفت علم کمک میکنید و اعتباری برای استفاده در بازی به دست میآورید.
منبع : فارنت